Personel Özlük İşleri Otomasyonu

Üniversitelerin bünyesinde hizmet veren, kadrolu veya özel statüdeki tüm personellerin özlük işlemleri ile ilgili tüm süreçlerinin yürütülmesi amacıyla geliştirilen Proliz Personel Otomasyonu, bir memurun veya özel statüdeki çalışanın, sisteme dâhil edilmesinden emekliliğine kadar olan tüm süreçlerini hatasız ve eksiksiz olarak yürütülmesini sağlar. Bir personel ile ilgili yapılması gereken tüm işlemler ayrı ayrı modüllere girip çıkmaya gerek kalmaksızın tek modül üzerinden yürütülmesine imkan sağlamaktadır.

Proliz serisi en önemli ürünlerinden biri olan Personel Otomasyonu, üniversitelerin Personel Daire Başkanlığı tarafından yürütülen tüm faaliyetlerin yönetilmesi ve işletilmesine olanak tanıyor. Tamamen Web Tabanlı olarak geliştirilen Proliz Personel Otomasyonu personel ilk kaydından emekliliğe kadar olan tüm süreçlerini hatasız ve eksiksiz olarak yürütülmesini sağlar.

HİTAP ile tam uyumlu olarak çalışan otomasyon offline veya on-line bağlantı yöntemlerini desteklemektedir. Girilen veya değiştirilen bilgilerin eş zamanlı olarak HİTAP sistemine otomatik olarak aktarımını sağlar ve personele ait HİTAP ta yer alan bilgilerin otomasyon içerisine alınmasına olanak tanır. Otomasyon içerisinde veri giriş türleri tamamen HİTAP kodları ile uyumludur ve HİTAP 'taki süreçlere göre tanımlanmaktadır.


Tamamen Web Tabanlı olarak geliştirilen Proliz Personel ve Özlük İşleri Otomasyonu; Personelin özlük bilgileri, kadro bilgileri, idari görev ve geçici görev, ünvan bilgileri ve ünvan geçmişi, eğitim bilgileri ve eğitim geçmişi, izin bilgileri, sicil hareket bilgileri, atama bilgileri, terfi bilgileri, askerlik bilgileri gibi birçok bilgi sistem üzerinde tutulmaktadır. Bunların yanından kadrolar ile ilgili çok detaylı bilgiler tutulmakta, istenildiğinde bir kadronun kadro geçmişine ulaşılabilmektedir.

Esnek yeniden tasarlanabilir raporlama modülü sayesinde istenilen raporlar en doğru, hızlı ve tam istenilen şekilde alınabilmektedir. Tüm bunların yanında, farklı yapılarda, anlık olarak ihtiyaç duyulan raporları ise esnek rapor üretim aracı kullanılarak çok hızlı ve kolay şekilde hazırlanıp kullanılabilmektedir.



Detaylı ve etkin olarak geliştirilmiş olan LOG (Kayıt Geçmişi) mekanizması ile tüm kullanıcıların yapmış olduğu tüm işlemlerin kayıt altına alınmaktadır. Bu kayıtlar çeşitli arama kriterleri belirlenerek sorgulanabilir ve listelenebilir. LOG kayıtları ana işlem kategorilerine göre gruplandırılabilir ve bu gruplar üzerinden taramalar yapılabilir.

Otomasyon sisteminde personel daire başkanlığının rutin olarak yaptığı tüm işlemler sistem üzerinden takip edilebilmekte ve yürütülebilmektedir. Toplu terfi işlemleri başta olmak üzere, idari ve geçici görev süresi dolan personellerin tespiti, ünvan süresi dolan personellerin tespiti, geçici kadro süresi dolan personellerin tespiti, toplu hatırlatma bilgilerinin tespiti gibi birçok modülü içerir.


Entegrasyon modülleri sayesinde üniversitelerin bağlı olduğu kamu kurum veya kuruluşları ile yetkilendirilen seviyede bağlantı kurulmasına olanak tanır. Bu kurumlardan ilgili verileri sorgulayabilir veya kurumların istediği biçimlerde verileri derleyerek gönderilmesine olanak tanır.

Veritabanı kendini kanıtlamış ve en iyi olarak bilinen Oracle Veritabanını kullanmaktadır. Otomasyonda veri yapısı performans ve güvenlik ön planda tutularak esnek bir yapıda tasarlanmıştır.


Otomasyon kullanıcılarının tanımı ve yönetimi ise çok detaylı şekilde sistem üzerinden yürütülebilmektedir. Personel Tipi, Birim ve Modül bazlı ayrı ayrı kategorilerde yetki verilebilmekte hatta bir modül üzerindeki tüm bilgiler ayrı ayrı yetkiye tabi tutulabilmektedir. Bu sayede sisteme dâhil edilen bir kullanıcı tam istenilen şekilde yetkilendirilmesi sağlanmış olmaktadır.